London

New Zealand here we come!

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar Londen voor een internationaal trainingweekend. Na een rit met de auto en trein zijn we vrijdagavond aangekomen in Lee Valley Park. We verbleven daar in mooie blokhutten op slechts 10 minuutjes rijden/wandelen van de Olymische wildwaterbaan!
 
In het Lee Valley White Watercentre kregen we een rondleiding van de kapitein van het Britse team, waarna we ons meteen konden omkleden voor de eerste trainingssessie op het helblauwe water.
Onder leiding van Pieter Beckers zijn we er meteen ingevlogen. Na een paar oefenruns hadden we de goede lijn te pakken en zijn we overgegaan naar slalomtraining. Na twee uur trainen in de barre koude, was het tijd om binnen even op te warmen en gebruik te maken de goede accomodatie zoals droogtrommels en warme douches.
In de namiddag was er een eleminatierace gepland tussen de aanwezige teams uit Nederland, Belgiƫ en Engeland. Alle zeven teams moesten boven in het beginbasin vertrekken met een zeilstart en het team dat als laatste over de meet kwam viel af. Het was een hele opdracht om de mannenteams te snel af te zijn, maar na een paar rondes waren we nog steeds in de running. Uiteindelijk hebben we de Nederlandse en Britse dames en 3 heren teams al achter ons gelaten en zijn we in de finale eervol verloren van het Britse mannenteam.
‘s Avonds zijn we met de bende lekker gaan eten in een plaatselijk restaurant als afsluiter van de eerste geslaagde trainingsdag.

Zondag stonden er weer twee trainingssessies op het programma. Tijdens de voormiddagtraining hebben we ons voornamelijk toegespitst op de juiste lijnen varen en werd er opnieuw een wedstrijd georganiseerd. Deze keer was het een HeroH2H tussen de dames- en herenteams apart, waarbij bordjes boven het water moesten aangetikt worden. Jammer genoeg lagen we niet in de goede positie om het keerwater met het bordje in te varen en hebben we die achterstand niet meer kunnen goedmaken. De namiddagtraining daarentegen verliep erg vlot en zorgde voor een positieve afsluiter van een geslaagd trainingsweekend!

We kunnen met zekerheid zeggen dat Lee Valley White Watercentre een toplocatie is om te trainen!
We'll be back!!!

No comments:

Post a Comment