Belgische raftvrouwen behalen 6e plaats op WK

De Belgische damesploeg rafting ‘Waterproof’ heeft er alles aangedaan om de Belgische kleuren te verdedigen op het wereldkampioenschap in het verre Nieuw Zeeland. Na vier dagen strijden keren ze tevreden en voldaan huiswaarts met een zesde plaats op zak. Het hard trainen heeft geloond!

Ruim op voorhand reisden de dames af naar Nieuw Zeeland om hun nieuw avontuur optimaal voor te bereiden. Eenmaal aangepast aan het klimaat, werden de verschillende wedstrijdrivieren verkend en werd de concurrentie ingeschat. Na drie weken was het eindelijk tijd voor het echt werk.
Waterproof zette een snelle sprinttijd van 2’43”07 neer die goed was voor een zevende plaats.  Dit leverde hen een gunstige loting op voor de 'battles' van de tweede wedstrijddag.
In hun eerste race tegen de Italiaanse dames hebben de Belgen de snelste tijd neergezet van alle vrouwenteams en verzekerden zich zo van een plaats in de volgende ronde. Daar stond tegenstander Brazilië op hen te wachten. Na een blits-start van de Brazilianen werd er hard gestreden en moesten de dames nipt de duimen leggen, met een zevende plaats in het klassement als resultaat.
Op de derde dag verbaasden de Belgen vriend en vijand met een knappe slalomprestatie. Een podiumplaats kwam heel dichtbij, maar werd hen net op het einde afgesnoept door thuisland Nieuw Zeeland met slechts 23 honderdsten van een seconde!
De laatste dag leverde Waterproof een zesde plaats op in de Down River. Ook in het algemeen klassement kwamen de dames uit op een zesde plaats na de toppers uit Nieuw-Zeeland, Slovakije, Tsjechië, Japan en Groot-Brittannië.

1 comment:

  1. ini liburan menantang
    mencoba rafting di sungai
    makasih infonya

    ReplyDelete