Eurocup Lipno

Het laatste weekend van augustus stond ook de laatste wedstrijd op het programma. We zijn afgereisd naar Lipno nad Vltavou om nog wat wedstrijdervaring op wild water op te doen. Mooie herinneringen aan precies een jaar geleden, toen we Europees kampioen geworden zijn. De dam wordt 1x per jaar open gezet en zorgt voor stevig wild water. Een paradijs voor heel wat kajakkers en rafters vanuit de hele wereld. Naast onze raftwedstrijd werden er nog tal van extreme kajakwedstrijden georganiseerd.


Zaterdagmorgen verkenden we voor de eerste keer dit jaar de Devil Streams. Het water stond iets lager dan vorig jaar waardoor we toch anders moesten sturen. We hebben de hele dag veel gevaren, veel geleerd en vooral genoten. Wat een heerlijk beek!

Na een culinair hoogstandje van onze Deutsche Freunde en een goede nachtrust stond zondag de wedstrijd op het programma. Voordien hebben we de rivier nog 3x afgevaren om optimaal van het wilde water te 'profiteren'. Het was onze laatste kans om nog op een stevige rivier te varen alvorens we naar Nieuw Zeeland trekken. Het deelnemersveld was dit jaar echter niet zo breed, Tsjechiƫ 1&2 en wij! De regerende wereldkampioenen hebben we niet kunnen kloppen, maar we hebben wel een tweede plek weggekaapt!
Kortom: een stevig waterweekend!

No comments:

Post a Comment